13 Mart 2019 Çarşamba

KIYMALI PUF BÖREĞİ







KIYMALI PUF BÖREĞİ

Malzemeler:

100 ml ayçiçek yağı
100 ml yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
400 gr un

İç harcı için gerekli malzemeler:

250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Yapılışı:

Yoğurt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.Un,kabartma tozu ve tuz eklenerek hamur yoğurulur.Hamur dinlendirilirken iç harç hazırlanır.Kuru soğanlar ince kıyılır kıyma,tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.Hamur iki bezeye bölünür ve bir beze oklava ile açılır.Yufkanın yarısına aralıklarla iç harçtan konularak diğer boş bırakılan bölüm yufkanın üstüne kapatılır.Parmak ucu ile yufkanın aralarına bastırılarak iç harç ortaya çıkartılır.Bir hamur ruleti ile şekiller kesilir ve bir seferde bir çok börek hazırlanmış olur.Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanır ve börekler bol sıvı yağda kızartılır.Bu şekil puf böreğini rahmetli annanem yapardı.Onu anmak bu börek sayesinde vesile oldu.Afiyet olsun:)