21 Mart 2019 Perşembe

ÖZBEK PİLAVI




ÖZBEK PİLAVI

Malzemeler:

500 gr dana biftek
500 gr pirinç
3 adet orta boy kuru soğan
2 büyük boy havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Bifteklik et irice kuşbaşı doğranır.Tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır etler ilave edilir.Kısık ateşte etler suyunu çekip kavrulma kıvamına gelene kadar sotelenir.Ay şeklinde doğranan kuru soğanlar eklenerek karamelize olana kadar kavrulur.Havuçlar kibrit çöpü boyunda doğranır tencereye ilave edilir.4-5 dakika daha sotelenir sıcak su eklenir,tuz ve karabiber konulur.Su miktarı yaklaşış üç su bardağıdır.Sarımsak kök kısmından ve dış yapraklarından arındırılır,yıkanır ve tencerenin ortasına konulur.Tencere kapağı kapalı olarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.Pirinç 5-6 su yıkanır süzülür.Bir tatlı kaşığı tuz ve üstünü geçecek şekilde kaynar suda etler pişene kadar bekletilir.Pirinç yıkanır süzülür,sarımsak tencereden alınır pirinç konulur.Pirincin üstü düzleştirilir ve tahta kaşık tersi ile delikler açılır gerekirse sıcak su ilave edilir.Pilavın suyu üstünü iki parmak  geçecek oranda olmalıdır.Tenceredeki pilav kaynayınca çok kısık ateşe alınır yaklaşık yirmi dakika kadar demlendirilir.Servis edilirken pilav alttan üste karıştırılır ve servis edilir.Afiyet olsun:)