2 Ekim 2020 Cuma

ANKARA TAVA (ARPA ŞEHRİYELİ ETLİ PİLAV)

 



 ANKARA TAVA (ARPA ŞEHRİYELİ ETLİ PİLAV)

Malzemeler:

500-600 gr dana kuşbaşı

1 paket arpa şehriye 500 gr

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet domates

4-5 adet sivri biber

Tuz,karabiber,pul biber

Tereyağı.ayçiçek yağı

Yapılışı.

Ankara tava özellikle kuzu etinden yapılmaktadır ama kuzu eti yemeyenler için dana kuşbaşı etinden yapılabilir.Öncelikler düdüklü tencereye veya tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı konularak kızdırılır.Etler kızgın yağa konularak mühürlenir,tamamen kavrulunca yemeklik doğranmış soğan eklenir.Sırasıyla ince kıyılmış sivri biber ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir.Domatesler pişince tuz ve baharatlar eklenerek çok az su eklenerek etler pişirilir.Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı ay çiçek yağı kızdırılır ve arpa şehriye eklenir.şehriyeler kavrulur tam renklerini almadan 1-2 yemek kaşığı tereyağı konulur.arpa şehriyeler renk alınca et karışımı eklenir.Üst kısmını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek pilav pişirilmeye bırakılır.Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte demlendirilir.Su miktarı az gelirse bir miktar daha sıcak su eklenebilir.Şehriyeler tamamen pişince Ankara tava servise hazırdır. Afiyet olsun:)