2 Ekim 2020 Cuma

MİDYE TAVA

 

   



 MİDYE TAVA


Malzemeler:

500 gr donmuş midye (çözülmüş ağırlığı 350 gr toplam 55 adet midye)

Yapılışı:

Midyeler eritilir ve sakal kısımları kopartır birkaç kez yıkanır.Bir adet limon suyu ve bir bardak su konularak bir saat buzdolabında bekletilir.

Tarator için gerekli malzemeler:

2 adet tost ekmeği kenar kısımları kesilmiş

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz

Yapılışı:

Bütün malzemeler rondoya konulur kısa süre çekilir ve bir kaseye konularak üç saat buzdolabında bekletilir.

Midyeleri kaplamak için gerekli malzemeler:

2 çay bardağı un

1 şişe maden suyu

1 tatlı karbonat

2 adet yumurtanın sarısı

Tuz

Bir miktar su

Yapılışı:

Unun içine maden suyu,karbonat ve soda konularak karıştırılır.Çok az su eklenerek boza kıvamında bir akışkanlık sağlanır.Yumurta konularak çırpılır ve yarım saat buzdolabında yarım saat bekletilir.Midyelerin suyu süzülür tekrar yıkanır.15 cm uzunluğundaki çöp şişlere yan olarak beşer adet aralık bırakarak geçirilir.Bu ölçüden 15 adet midye şiş hazırlanmaktadır.Buz dolabında bekletilen kaplama sosu içine midyeler konularak bulanır sos midyelerin üstünü geçmelidir.Tekrar buzdolabına konulur bir saat bekletilir.Geniş bir tavaya ayçiçek yağı konulur,yağ kızınca midye şişler arkalı önlü nar gibi kızartılır.Hazırlanan tarator eşliğinde midye tava servise hazırdır.Afiyet olsun:)