14 Ekim 2020 Çarşamba

CREME BRULEE DONUT TARİFİ

   









CREME BRULEE DONUT TARİFİ


Malzemeler:

Hamuru için gerekli malzemeler:

250 ml süt

50 gr toz şeker

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı kuru maya

400 gr un

30 gr tereyağı

Yapılışı:

Sütün içine toz şeker ve kuru maya konularak karıştırılır.Mayanın aktif hale gelmesi için biraz bekletilir.Un,a yumurta eklenir süt,maya karışımı ilave edilerek hamur yoğurulur.Yumuşak tereyağı parça parça konularak hamura iyice yedirilir.Hamur kabı hafif yağlanır ve hamur iki kat olana kadar mayalandırılır.

Kreması için gerekli malzemeler:

500 ml süt

100 gr toz şeker

4 adet yumurta sarısı

100 ml süt +

2 poşet vanilya

40 gr mısır nişastası

30 gr tereyağı

Yapılışı:

Sütün içine toz şeker konularak orta ısıdaki ocağa konulur.Yumurta sarıları,nişasta,vanilyalar ve 100 ml süt bir kapta çırpılır.Sıcağa yakın olana süte eklenir.Devamlı karıştırılarak pişirilir ve tereyağı eklenir.Ocaktan alınır bir kaba konulur ve kabuk tutmaması için streç filmle sıkıca kapatılır,soğumaya bırakılır.Mayalanmış hamur tezgah üzerinde açılır.Yaklaşık 12 milim kalınlığında olmalıdır ve 9 cm çapımdaki bardak veya bisküvi kalıbıyla yuvarlaklar kesilir.Hamurların üstü kapatılır on beş dakika mayalandırılır.Bir tava içine bol ay çiçek yağı konularak ısıtılır.Yağ çok kızgın olmamalıdır ve hamurlar nar gibi kızartılır.Hamurlar soğuyunca kenarlarından yuvarlak bir kaşık sapı,hatta mikser sapı bile olabilir delik açılır ve içi genişletilir.Krema sıkma torbasının ucuna yuvarlak duy takılır ve krema içine konulur.Açılan delikten krema hamura bolca sıkılır.Bütün donutlar bu şekilde hazırlanır

Karamel için gerekli malzemeler:

300 gr toz şeker

125 ml su

Yapılışı:

Toz şeker ve su orta ısıdaki ocağa konularak kaynatılır.Kaynama esnasında kesinlikle karıştırılmaz arada kabı hafif çevirmek yeterlidir.Kaynayan karamel istenilen rengi alınca ocaktan alınır.Donutların altından tutularak üst kısımları karamele bandırılarak ters çevrilerek donması için bekletilir.Bu aşamada çok dikkatli olunmalı karamel çok sıcak olduğu için parmakları yakmayın.Üst kısımdaki karamel donunca nefis Creme Brulee Donut servise hazırdır.Afiyet olsun:)