12 Ekim 2020 Pazartesi

KUŞBAŞILI PİDE











KUŞBAŞILI PİDE

Malzemeler:

350 gr un

200 ml su

3 yemek kaşığı ay çiçek yağı

1 tatlı kaşığı kuru maya

Tuz

İç harcı için gerekli malzemeler:

350 gr küçük doğranmış kuşbeşı et

2 adet domates

1 adet kuru soğan

4-5 adet siri biber

Tuz,karabiber,kekik,pul biber

Yapılışı:

Tavaya iki,üç yemek kaşığı sıvı yağ konularak kızdırılır ve kuşbaşı etler eklenerek mühürlenir.Küp doğranmış kuru soğan sotelenir doğranmış sivri biber eklenir.Domateslerin kabukları soyulur doğranır karışıma ilave edilir.Tuz ve baharatla konularak suyunu çekene kadar pişirilir.Unun içine kuru maya,tuz ve sıvıyağ konulur,su ilavesi ile hamur yoğurulur.Üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Mayalanan hamur iki parçaya bölünür,bir beze diğerinden biraz büyük olmalıdır ve büyük olan beze merdane ile açılır.Pişirme kağıdına konulur,diğer beze açılır.Soğumuş iç harç alttaki hamura yayılır ikinci açılan hamur iç harcın üstüne yerleştirilir.Kenar kısımları üste doğru kapatılır.Bir çatal yardımı ile kenarlar sıkıştırılır.Pide fırın teline konularak 220 derecede ısıtılmış fırında on beş dakika pişirilir.Fırında çıkartılır ve üstü sıvı yağ ile yağlanır,servis edilir.Afiyet olsun:)