27 Ekim 2020 Salı

TAŞ KADAYIF

  









TAŞ KADAYIF


Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı irmik

Bir tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Bir fiske tuz

1 kase iri kıyılmış ceviz içi

Şerbeti için gerekli malzemeler:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Bir yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Öncelikle şerbeti kaynatılır.Toz şeker,su ve limon suyu bir tencerede 15 dakika kısık ateşte kaynatılır,soğutulur.Suyun içine kuru maya ve toz şeker konularak karıştırılır on dakika kadar mayanın aktif hale gelmesi beklenir.Süt,un,bir fiske tuz ve irmik konularak pürüzsüz bir hamur hazırlanır.Üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Ocakta krep tavası yada teflon bir tava orta ısıda ısıtılır.Hamuru ben minik bir sürahiye koydum yada kepçe ile tavaya dökülür.Hamur yayılır ve yaklaşık çapı 8-9 santim olmalıdır.Hamur pişerken yüzeyinde delikler oluşur ve hafif yüzeyi ıslakken tavadan alınır.Yani kadayıflar tek taraflı pişirilir.Bu ölçüden 17- 18 adet taş kadayıf oluyor bardak ölçüm 200 ml.Bütün hamurlar hazır olunca içlerine bol ceviz içi konularak kapatılır.Ay çiçek yağında nar gibi kızartılır ve kadayıflar koyu şerbete konulur.Şerbet içinde çok kısa tutulur servis tabağına alınır.Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)