26 Ekim 2020 Pazartesi

KEFİR PEYNİRİ KREMALI ÇİLEKLİ PASTA

 







    KEFİR PEYNİRİ KREMALI ÇİLEKLİ PASTA


Malzemeler:

Pandispanyası için gerekli malzemeler:

4adet yumurta akı

4 adet yumurta sarısı

120 gr toz şeker

1 poşet vanilya

40 gr süt

40 gr sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta sarılarına bir fiske tuz konulur çırpılır.Yumurta aklarınada bir fiske tuz konularak mikser ile çırpmaya başlanır.Üç aşamada toz şeker konularak yaklaşık beş dakika çırpılır.Yumurta sarıları eklenerek mikserle çırpma işlemine son verilir.Unun içine kabartma tozu eklenir,elenerek yumurtalara konulur.Spatula ile hamur karıştırılır.Süt,sıvı yağ karışımına bir kaşık pandispanya hamurdan konularak karıştırılır ve eklenir.16 cm çapında kek kalıbının altı ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanır.Kalıp içine pandispanya karışımı dökülür tezgaha bir kaç kez vurularak hamurun kalıba yerleşmesi sağlanır.170 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.Pandispanya soğuyunca streç filmle sarılır ve bir gece buz dolabında saklanır.

Kefirli kremanın hazırlanması:

2 litre kefir,bir gece derin dondurucuda dondurulur,5-6 saat oda ısında bekletilerek çözülmesi sağlanır.Bir süzgeç içine tülbent koyularak süzdürülür.Tülbent içinde kremsi bir peynir kalır alta peynir altı suyu kalır.2 litre kefirden 450 gr krem peynir oluyor.

Kefir krema için gerekli malzemeler.

200 gr kefir peyniri

200 gr krema

80 gr süt reçeli

1 poşet vanilya

Kefir peyniri mikser ile çırpılır krema eklenir.Süt reçeli ve vanilya konulur kısa süre daha çırpılır krema hazırlanmış olur.

Çilekli marmelat için gerekli malzemeler:

500 gr çilek

100 gr toz şeker

Yapılışı:

Çilekler doğranır toz şeker eklenerek kaynatılır.El blenderi ile parçalar püre haline getirilerek soğumaya bırakılır.

Pastanın hazırlanışı:

Pandispanya 3 eşit dilime kesilir ve servis tabağına ilk dilim yerleştirilir.Pasta kelepçesinin kenar kısımına pişirme kağıdı konulur pasta kolay çıksın.Kremanın yarısı konulur kenar kısımları daha yüksek kalacak şekilde sürülür.Orta kısıma çilek marmelatından eklenir,düzleştirilir.İkinci kek dilimi konulur aynı işlem yapılır.Çilek marmelatından iki yemek kaşığı üst süslemesi için ayrılır.Üçüncü dilimde konulur ve pasta streçle sarılarak buz dolabında 5-6 saat soğutulur.

Kenar kaplaması için gerekli malzemeler:

250 gr kefir peyniri

200 ml krema

1 poşet krem şanti

Yapılışı:

Krema ve krem şanti katı bir hal alana kadar çırpılır.Kefir peyniri eklenir ,kenar ve üst  kaplama kreması hazırlanmış olur.Pasta buz dolabından çıkartılır,pasta kelepçesi alınır.Kalın bir tabaka olarak pasta kaplanır.Çilek marmelatı süzgeçten geçirilir,çilek içindeki katı dokudan arındırılır.Pastanın kenar kısımları çilek sosa batırılmış çay kaşığı ile yukarı doğru çekilerek süslenir.Kalan sos bir buz dolabı poşetine konularak çizgi halinde kenar kısıma sıkılır.Pastanın üstü çileklerle süslenerek buz dolabında bir kaç saat soğutulur.Afiyet olsun:)