27 Ekim 2020 Salı

HAMSİLİ PİLAV

   





  HAMSİLİ PİLAV

Malzemeler:

1 kğ hamsi
1 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
Kıyılmış maydanoz
Tereyağı,ay çiçek yağı
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz

Yapılışı:

Hamsiler ayıklanır kemiği çıkartılır,yıkanır.Pirinç yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilir.Kuru soğan ince kıyılır,bir yemek kaşığı tereyağı.2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağında sotelenir.Bu esnada dolmalık fıstıklarda eklenir.Yıkanmış süzülmüş pirinçle ilave edilerek kavrulur baharatlar,kuş üzümü ve 1,5 su bardağı su konularak kaynatılır.Pilav suyunu çekince çok kısık ateşte demlendirilir.Fırına dayanıklı tava veya fırın kabı bol tereyağı ile yağlanır.Mısır ununun içine az miktarda tuz eklenir hamsilerin sade dış kısımları unlanarak yağlı kabın ortasından başlayarak dizilir.Hamsiler pişince küçüleceği için sık sık dizilmelidir.Demlenmiş pilavın içine kıyılmış maydanoz eklenerek dizilmiş hamsilerin içine konulur.Aynı şekilde üst kısımda sık sık hamsi ile kaplanır ve fırına koymadan önce bol erimiş tereyağı ile yağlanır.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Eğer daha çıtır olması isteniyorsa bir kaç dakika ocakta kızartılır.Afiyet olsun:)