10 Ocak 2021 Pazar

ARNAVUT ÇORBASI (ETNİK ÇORBA TARİFİ)




 ARNAVUT ÇORBASI (ETNİK ÇORBA TARİFİ)


Malzemeler:

250 gr dana kuşbaşı (çok küçük doğranmış)

1 su bardağı arpa şehriye

1 orta boy havuç rendesi

1,5 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta

Ay çiçek yağı

Kuru nane,karabiber ve tuz

Bardak ölçüm 200 ml

Yapılışı:

Etlerin içime bir litre su konularak düdüklü tenceresinde haşlanır.Bir tencereye dört yemek kaşığı ay çiçek yağı eklenir arpa şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur.Rendenin iri bölümü ile rendelenen havuç tencereye ilave edilir bir süre daha kavrulur.Haşlanmış etler,et suyu karışıma eklenir.Bu esnada iki su bardağı sıcak su konulur.Yoğurdun içine mısır unu,yumurta konulur el blenderından geçirilir.Arpa şehriyeler pişince terbiye içine sıcak olan çorbadan kepçe kepçe konulara,terbiye sıcak çorbaya alıştırılır.Terbiye çorbaya eklenir ve koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak kaynatılır.Tuz ve karabiber eklenir,son olarak sıcak ay çiçek yağının içine kuru nane konularak çorbanın üstüne dökülür. Afiyet olsun:)