16 Ocak 2021 Cumartesi

SAĞLIKLI KURABİYELER

 SAĞLIKLI KURABİYELER


TARİF 1

ÜZÜMLÜ MUZLU KURABİYE 

Malzemeler:

100 gr muz kabuksuz

30 gr yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı elma rendesi

50 gr çekirdeksiz üzüm

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Muz çatalla ezilir.İçine üzüm,rendenin ince kısmında rendelenmiş elma,vanilya,yulaf ezmesi,konularak karıştırılır.Pişirme kağıdına 6 adet kurabiye karışımından konularak kenarlar kısımları yuvarlak ve hafif inceltilerek şekil verilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.


TARİF 2

HİNDİSTAN CEVİZLİ BADEMLİ KURABİYE

Malzemeler:

80 gr hindistan cevizi tozu

2 yemek kaşığı bal

35 gr iri çekilmiş çiğ badem

2 adet yumurta akı (L) boy

Yapılışı:

Yumurtalar bal ile çırpılır.İçine hindistan cevizi tozu ve çekilmiş badem konularak iyice karıştırılır.Dondurma porsiyonlayıcı yada herhangi bir kalıp kullanılır,kurabiye hamuru bastırılarak şekil verilir. 7-8 adet kurabiye pişirme kağıdına dizilir.180 derecedeki ısıtılmış fırında 15- 20 dakika arası pişirilir.


TARİF 3

FISTIK EZMELİ KURABİYE

Malzemeler:

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

2 yemek kaşığı bal

1 adet yumurta (L) boy

70 gr yulaf ezmesi

Yapılışı:

Fıstık ezmesi,bal ve yumurta çırpılır.Yulaf ezmesi eklenerek karıştırılır.8 adet kurabiye karışımı pişirme kağıdına konularak yuvarlak,kenar kısımları toplanarak ve hafif inceltilerek şekil verilir.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)