25 Şubat 2021 Perşembe

DUVAKLI PİLAV DİYARBAKIR YÖRESİNDEN




DUVAKLI PİLAV DİYARBAKIR YÖRESİNDEN


Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinç

3 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

300 gr dana kıyması

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı yeni bahar

1/2 karabiber

Tuz

1 çay bardağı çiğ badem

Sıvı yağ

5-6 dal kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Öncelikle bademler 10 dakika kaynatılır kabukları soyulur.Pirinç 20 dakika tuzlu,sıcak suda bekletilir.Pirincin suyu süzülür tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur,tuz,nane ve kuş üzümü eklenir. Son olarak 2,5 su bardağı su konularak suyunu hafif çekene kadar kaynatılır.Suyunu çeken pirinç demlenmeye bırakılır.Kabukları soyulan bademler bir yemek kaşığı sıvı yağında kavrulur.Kavrulan bademler alınır ve kıyma tavaya eklenir.Bir miktar daha arzuya göre sıvı yağı yada tereyağı eklenir,kıyma kavrulunca küp doğranmış kuru soğan konulur.Son olarak tuz baharatlar ve kıyılmış maydanoz ilave edilir.Bir kalıp içine önce kıymalı harç konularak bastırılır ve üstüne pilav eklenir bastırılarak düzleştirilir.Bir servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.Afiyet olsun:)