28 Şubat 2021 Pazar

TRAKYA SİNİ MANTISI






TRAKYA SİNİ MANTISI


Malzemeler:

3 su bardağı un

1 adet yumurta

1 su bardağı su

Tuz

İç harcı için gerekli malzemeler:

300 gr dana kıyması

1 orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Haşlamak için gerekli malzemeler:

4 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı su

Tuz

Üstü için gerekli malzemeler:

Tereyağı,pul biber

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Bu ölçüden iki orta sini mantısı hazırlanmaktadır,bardak ölçüm 200 ml dir.Hamur için unun ortası açılır yumurta ve tuz konulur azar azar su eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirilir.İç harcı için kuru soğan çok küçük küp şeklinde doğranır ve kıyma, tuz,karabiber,kırmızı pul biber eklenerek karıştırılır.Dinlenmiş hamur iki parçaya kesilir her bir pazı mantı yufkası inceliğinde açılır.Kare şeklinde kesilen parçalara irice kıymalı harçtan konularak kayık şeklinde kapatılır.Tereyağı sürülmüş tepsiye dizilen mantılar 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Tereyağı bir kap içinde köpürene kadar kızdırılır ve su eklenerek kaynatılır.Fırında çıkartılan mantı tepsisinin üstüne kaşık kaşık kaynak suyun yarısı konulur,diğer yarısı fırına konulan ikinci tepsi içindir.Ocağın altı orta ısıda açılır mantı tepsisi ocağa alınır.Ben ocağın iki gözünde çevire çevire pişirdim.Mantı suyunu çekince ocaktan alınır ve üstüne büyükçe bir tepsi kapatılarak demlenmeye bırakılır.İkinci tepsiyede aynı işlem yapılır ve sini mantısı servise hazırdır.Servis sırasında üstüne sarımsaklı yoğurt ve pul biberli kızdırılmış tereyağı dökülür.Afiyet olsun:)