25 Şubat 2021 Perşembe

MAYALI HAMURDAN VİŞNELİ TURTA







MAYALI HAMURDAN VİŞNELİ TURTA


Malzemeler:

300 gr un

150 ml ılık süt

1 tatlı kaşığı kuru maya

40 gr toz şeker

1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yumurta akı.

1 yumurta sarısı kenarlara sürmek için

Vişneli harç için gerekli malzemeler:

300 gr donmuş vişne

100 gr toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı su

Süslemek için 100 gr krema

30 gr pudra şekeri

Yapılışı:

Unun içine ,kuru maya,toz şeker,tereyağı,sıvı yağ ve yumurta akı konulur.Ilık süt eklenerek hamur yoğurulur.Hamur 1-1,5 saat mayalanmaya bırakılır.Vişneli harç için donmuş vişne ve toz şeker ocağa alınır 8-10 dakika pişirilir.Nişasta ve su bir kapta karıştırılır,kaynayan vişneli karışıma konularak kıvam koyulaşıncaya kadar ocakta tutulur.Pişince ocaktan alınır bir kap içine konularak üstü streçle sıkıca kapatılarak soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur pişirme kağıdı üzerinde açılır,tam ortasına bir servis tabağı konulur.Kenarlar bir santimden biraz küçük dilimlere kesilir.Servis tabağı alınır ve kenarları örmeye başlanır.İlk dilim parça hamur üst kısıma yapıştırılır.Hemen altındaki dilim aşağı tarafa yapıştırılır.Bir dilim bırakılır ikinci dilim tekrar yukarı doğru yapıştırılır,bıraktığımız dilim alınır alt kısma yapıştırılır.Bütün örme işlemi bitince üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Önce kenar kısımlara yumurta sarısı sürülür,vişneli harç orta kısıma yayılarak 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Tamamen soğuyunca krema ve pudra şekeri çırpılır,vişneli turtanın kenarları süslenir.Afiyet olsun:)