23 Ocak 2023 Pazartesi

ELMALI BERLİNER

ELMALI BERLİNER Malzemeler: 1 kilo elma. 100 gr toz şeker. 1 tatlı kaşığı tarçın. 550 gr un. 40 gr yaş maya. 75 gr yemek kaşığı toz şeker. 50 gr erimiş tereyağı 200 ml ılık süt. 2 adet yumurta. Yarım tatlı kaşığı tuz. Pudra şekeri Yapılışı: Elmalar soyulur küp şeklinde küçük doğranır çok az su ve toz şeker eklenerek pişirilir.Suyunu çekince ocaktan alınır tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.Unun ortası açılır maya ufalanır toz şeker ve süt eklenerek maya aktif hale getirilir.Erimiş tereyağının içine yumurtalar ve tuz eklenerek çırpılır ve una eklenerek hamur yoğurulur.Ilık bir ortamda hamur mayalandırılır.Hamur 14 eşit parçaya bölünür ve yuvarlanır tekrar 10 dakika mayalanmaya bırakılır.Bezeler 10-12 cm çapında açılır pişmiş harçtan 1,5 yemek kaşığı hamurun ortasına konulur ve kenarları büzülerek orta toplanır sıkıca kapatılır.Hamurlar üstüne bastırılarak hafif inceltiri ve tepsiye dizilir.Tekrar mayalanması için 15 dakika kadar bekletilir.Berlinerler orta ısıda sıcak yağda nar gibi arkalı önlü kızartılır,pudra şekeri ile süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)