28 Ocak 2023 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ KAT KAT BÖREK TARİFİ

YEŞİL MERCİMEKLİ KAT KAT BÖREK TARİFİ Malzemeler: 800 gr un 1 poşet kuru maya 250 ml ılık süt 250 ml ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sirke Tuz İç harcı için gerekli malzemeler. 2 su bardağı yeşil mercimek 1 büyük bou kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz,karabiber,pul biber Sıvı ağ 200 gr tereyağı 100 ml sıvı yağ ara katlara sürmek için Yapılışı: Islatılmış siyah mercimek haşlanır,süzülür.Kuru soğan küp şeklinde doğranır sıvı yağda sötelenir.Salça eklenir tuz ve baharatlar konulur,haşlanmış mercimek ilave edilir bir süre daha pişirilir.Ilık su ve sütün içine toz şeker,kuru maya eklnerek karıştırılır.Maya aktif hale gelince tuz,sirke ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur.Üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Hamur 8 eşit parçaya bölünür ilk pazı açılır tereyağı ile yağlanır.Katmer yapar gibi katlanır kenara alınır.Aynı şekilde diğer bezelerde açılır.İlk hazırlanan beze unlu tezgah üzerinde merdane ile dikdörtgen açılır.Uç kısmına bolca mercimekli harçtan konularak rulo yapılarak tepsiye yerleştirilir.Diğer bezelerde hazırlanır ve kesilir.Kalan tereyağı sürülür ve 180 derecde ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)