13 Ocak 2023 Cuma

KURU ERİKLİ YAPRAK SARMASI

KURU ERİKLİ YAPRAK SARMASI Malzemeler: 100-150 gr kuru erik Asma yaprağı 1,5 su bardağı dolmalık bulgur 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı acı biber salçası 1 yemek kaşığı kuru fesleğen Tuz,kara biber 1 çay bardağı sıvı yağ Üstü için: 1 adet kuru soğan 1 su bardağı domates so Yarım çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: Asma yaprakları salamura ise bol sudan geçirilir.Bulgurun içine kıyılmış kuru soğan,salçalar,sıvı yağ,fesleğen,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Yapraklar zeytin yağlı sarma uzunluğunda sarılır.Tencereye dizilirken kuru erikler sarmaların aralarına dizilir.Yeteri kadar su eklenerek pişirlir.Tokat yöresine ait bu yemek kırık yarma ile yapılmaktadır.Ben kırık yarma bulamadığım için dolmalık bulgur ile yaptım.Sarmalar ocağa alınmadan önce doğranmış kuru soğanlar sıvı yağ içinde sotelenir ve domates,tuz eklenerek üst sosu hazırlanır.Arzuya göre bu sos ile yemek pişirilir yada servis sırasında konulur.Afiyet olsun:)