23 Ocak 2023 Pazartesi

MISIR UNLU EKMEK TARİFİ

MISIR UNLU EKMEK TARİFİ Malzemeler: 500 gr un 500 gr mısır unu 600 ml su 40 gr yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker Tuz Tepsiyi yağlamak ve üstü için 2 dolu yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Ilık su içine maya ufalanarak konulur toz şeker eklenir maya aktif hale getirilir.Mısır unu ,un ve tuz karıştırılır mayalı su ve tereyağı eklenerek hamur mikserin hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur.Üstü kapalı olarak hamur mayalandırılır.Tepsi bol tereyağı ile yağlanır ekmek hamuru tepsiye dökülür üstü hafif unla düzleştirilir.Bir bıçak ile hamurun üstü karelere kesilir her tarafına tatlı kaşığı ile tereyağı parçaları konulur.Susam serpilerek 220 derecede fanlı ısıtılmış fırında 30-35 dakikada pişirilir.Fırından çıkan ekmeğin üstü pişirme kağıdı ve mutfak bezi ile kapatılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyunca dilimlerek servis edilir.afiyet olsun:)