18 Ocak 2023 Çarşamba

MUZLU EKMEK (BANANEN BREAD)

MUZLU EKMEK (BANANEN BREAD) Malzemeler: 4 adet olgun muz. 2 adet yumurta. 1 su bardağı toz şeker. 1/2 su bardağı ay çiçek yağı. 2,5 su bardağı un. 1 yemek kaşığı tepeleme kakao. 1 tatlı kaşığı tarçın. 1 poşet kabartma tozu. 1 poşet vanilya. 1 çay kaşığı karbonat. Damla çikolata. Bardak ölçüm 200 ml. Yapılışı: Bütün kuru malzemeler un,kakao,kabartma tozu,karbonat,tarçın bir kap içinde karıştırılır.3 adet muz çatalla ezilir ve içine toz şeker,yumurtalar,sıvı yağ,vanilya eklenerek yumurta teli ile çırpılır.Kuru malzemeler aşama şama eklenerek kek hamuru hazırlanır.Son olarak damla çikolata konulur, yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür.Bir adet muz ortadan ikiye kesilir.Kek hamurunun üstüne yerleştirilir.Kenarlarına damla çikolata serpilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilir.Yaş meyvalar ile yapılan kekler muz,ananas vs gibi pişirme süresi biraz daha uzundur o yüzden keki fırından çıkartmadan önce kürdan yada kebap şişi ile kontrol edip piştiğinden emin olmalıdır.Soğuyan kek dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)