28 Mayıs 2013 Salı

Çİ BÖREK




Çİ BÖREK

Malzemeler:

Hamur için:

6 su bardağı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz


İç malzemesi için:

500 gr dana kıyması
2 adet orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un konulur, tuz ilave edilir, karıştırılır su ve sirke eklenerek yoğrulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Un oranı markasına göre değişebilir. Hamur üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dakika dinlendirilir. İç malzemesini hazırlamak için kıymaya soğan rendelenir. Tuz, karabiber ve su konularak karışım iyice karıştırılır. Dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür. Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve iç malzemeden 2 yemek kaşığı kadar hamurun yarısına konulur ve yayılır. Hamurun diğer yarısı harçlı kısmın üstüne konulur parmak uçları ile bastırılarak kapatılır. Bir hamur kesme ruleti ile hamurun uç kısımlarından kesilir. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.Afiyet olsun:)