16 Mayıs 2013 Perşembe

KETE





KETE


Malzemeler:

6 su bardağı un
1/2 yaş maya (bir küçük paket yaş mayanın yarısı)
1,5 su bardağı süt
50 gr tereyağı
50 gr margarin
1/2 su bardağı su
Tuz

İç malzemesi için:

3 su bardağı un
100 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağı
Tuz

Arasına sürmek için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

Üstü için: 

Yumurta sarısı

Yapılışı:

Yarım su bardağı sütün içine maya konulur karıştırılır ve 15 dakika mayalanması için bekletilir.Kalan süt,eritilmiş margarin,tereyağı,su,tuz aktif olmuş maya unun içine konularak hamur oluşturulur.Ilık ortamda hamur mayalanmaya bırakılır.İç harcını hazırlamak için un bir tencereye konulur ve un helvası yapar gibi orta ateşte devamlı karıştırılarak 10 dakika kavrulur.Kavrulan una tereyağı ve sıvıyağ yeteri kadar tuz ilave edilir.Mayalanan hamur 7 veya 8 parçaya bölünür her beze orta kalınlıkta oklava ile açılır.Açılan yufkanın her yerine yumurta fırçası ile sıvı yağ sürülür.Kenar kısmına unlu harçtan konulur ve rulo yapılır kendi etrafında yuvarlanır elle hafifçe bastırılır.Hazırlanan keteler tepsi mayasının gelmesi için bir süre tepside bekletilir.Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)