27 Mayıs 2013 Pazartesi

PASTANE SİMİDİ






PASTANE SİMİDİ


Malzemeler:(4 adet simit için)


250 gr un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 dolu çay kaşığı tuz
1 su bardağı susam
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un,şeker,kuru maya ve tuz konulur karıştırılır. Ilık su eklenerek hamur yoğurulur.Hamurun üstü kapalı bir şekilde mayalanması için 20 dakika bekletilir.Mayalanan hamura iki yemek kaşığı sıvıyağ eklenir tekrar yoğurulur tekrar mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur 4 parçaya bölünür.Hamur kabına kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağ konulur ve hamurlar yağa bulanır tekrar mayalanması için bekletilir.Susam teflon bir tavada kavrulur soğuması için yemek tabağına alınır.Büyük bir kasede su ve pekmez eritilir.Mayalanan simit hamurlarından biri alınır ve 2 parçaya bölünür her biri uzun çubuk şeklinde yuvarlanır.Resimde görüldüğü gibi iki hamur çubuk birbirine dolanır ve uç kısımlarında sıkıca yapıştırılır.Bütün simitler hazırlanınca pekmezli su karışımına batırılır ve susamla her tarafı bulanır.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir ve 20-25 dakika tepsi mayasının gelmesi için tekrar bekletilir.hazırlanmış simitler 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)