19 Mayıs 2013 Pazar

YAPRAK TATLISI





YAPRAK TATLISI


Malzemeler:

1 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı un
Bir fiske tuz
Bir çay kaşığı karbonat

Şerbet içi:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

İç malzemesi için:

1 kase ceviz içi

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına yumurta,sıvı yağ,süt,tuz ve karbonat konulur un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.Hamur yumuşak olursa 1 yemek kaşığı un eklenebilir.Hamur 20 dakika dinlendirilir.Bu arada şerbet hazırlanır.Yayvan bir tencereye su,toz şeker ve limon suyu konulur şeker hafif eriyene kadar karıştırılır.Orta ısıdaki ateşte arada karıştırarak 15 dakika kadar kaynatılır soğumaya alınır.Dinlenmiş hamur 6 eşit parçaya bölünür ve oklava ile orta kalınlıkta açılır.Resimde görüldüğü gibi dört parçaya kesilir ve dörtte bir parça tam orta kısımdan büzülür.Yufkanın bir parçasına iri kırılmış ceviz içi konulur ve kenarları hafifçe ıslatılarak diğer parça ile yapıştırılır yaprak şekli verilir.Bütün hamurlara aynı işlem yapılır ve tavaya konulan ayçiçek yağında kızartılır.Tavadan çıkartılan tatlılar soğuk şerbet dolu tencereye konulur ve bir miktar şerbeti çekmesi için bekletilir.Şerbet içinden çıkarılan tatlılar servis tabağına alınır kalan şerbet tatlıların üstüne dökülür.Soğuyunca servis edilir.