31 Mayıs 2013 Cuma

PATATES HALUJ





PATATESLİ HALUJ (ÇERKEZ MANTISI)


Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz

İç harcı için:

2 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Üzeri için:

500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Patatesler soyulur,doğranır ve haşlanır.Soğan rendelenir sıvıyağda sotelenir salça eklenir ve bir miktar daha kavrulur baharatlar eklenir.Haşlanmış patates soğan karışımına eklenir ve ezilerek birbirine yedirilir.Hamur için bir yoğurma kabına su,tuz ve yumurta konulur karıştırılır un eklenerek orta sertlikte bir hamur tutulur.Hamur 20 dakika dinlendirilir ve iki parçaya bölünür un yardımı ile 3 mm kalınlığında bir yufka açılır.Açılan hamur çay bardağı ile kesilir.Kesilen hamurların araları unlanarak üst üste konulur kurumaması için üstlerine bir kase ters olarak kapatılır.Kesilen hamurlar biraz daha büyütülerek açılır iç harçtan bir tatlı kaşığı uç kısmına konulur.Resimde görüldüğü gibi kapatılır.Bütün hamurlar hazırlanınca tuzlu bol su dolu tencerede 15-20 dakika haşlanır.Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biberli sos ile servis edilir.Afiyet olsun:)