20 Mayıs 2013 Pazartesi

SODALI POĞAÇA





SODALI GÜL POĞAÇA


Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 yaş maya (küçük paket yaş mayanın yarısı)
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 bardak un

İç malzeme için:

Beyaz peynir

Üstü için:

Yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına ılık süt,toz şeker ve yaş maya konulur karıştırılır.15 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesi beklenir.Sıvıyağ,tuz,maden suyu ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan bir küçük birde biraz büyük parça kopartılır.Resimde görüldüğü gibi küçük parça açılır ve peynirli harçtan konulur kenarlarından büzülerek toplanır bir top oluşturulur.Biraz büyükçe koparılan hamurda açılır ve dört kenarından kesilir.Top şeklini verdiğimiz hamur diğer parçanın ortasına konulur ve kestiğimiz parçalar gül şekli verir gibi ortadaki hamura sıkıca yapıştırılır.Yumurta sarısı sürdüğümüz hamurların orta kısımlarına çörek otu serpilir.bir süre tepsi mayası için beklettiğimiz poğaçalar 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)