31 Mayıs 2013 Cuma

TAVUKLU VOLOVAN




TAVUKLU VOLOVAN


Malzemeler:


10 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta
1 adet tavuk göğsü
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:

Milföy hamurları ortadan ikiye kesilir,bir tanesi kurabiye kesme kalıbı veya bardak ile ortadan kesilerek delinir.Yumurta sarısından ayrılır.Yumurta beyazı milföy hamurunun üstüne sürülür ve delik açılan diğer hamur yumurta beyazı sürülün hamurun üstüne yerleştirilir.Bütün hamurlar aynı şekilde hazırlanır pişirme kağıdına dizilir.Hamurun orta kısımından çıkan hamur parçası(kapak için kullanılacak) dahil bütün milföylere yumurta sarısı sürülür.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 30 dakika arası pişirilir.İç malzemesi için kuru soğan ince ince kıyılır sıvı yağ ile sotelenir.Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü soğana eklenir.Rendelenmiş kabaklarda karışıma konularak iç malzememiz pişirilir son olarak baharatlar eklenir.Kıyılmış maydanoz ve rende kaşar peyniri harcımıza eklenir. Servis tabağına konulan milföylerin içine hazırlanan iç harçtan konulur ve kapağı yerleştirilir ve servis edilir.Afiyet olsun:)