21 Mayıs 2013 Salı

KAVALA KURABİYESİ




KAVALA KURABİYESİ


Malzemeler:

250 gr tereyağı oda sıcaklığında bekletilmiş
1 su bardağı çiğ badem
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı karbonat

Üstü için: 

1/2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Un bir tencere alınır 7-8 dakika orta ateşte kavrulur.Kavrulan un ayrı bir kaba konulur soğumaya bırakılır.Bademler kaynar suda 3-4 dakika bekletilir kabukları soyulur.Kabuğu soyulmuş bademlerde 4-5 dakika kavrulur soğumaya bırakılır.Yoğurma kabına tereyağı,pudra şekeri,yumurta, sıvıyağ ve karbonat konulur karıştırılır.Kavrulmuş un karışıma elenerek konulur yoğurulur.Kurabiye hamuru yarım saat dinlendirilir ve bademler iri parçalar halinde kıyılır hamura ilave edilir tekrar yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır ve tezgah üzerinde bastırılarak 1-5 cm kalınlığında düz şekil verilir.Büyük boy çay bardağı ile yuvarlak kesilir ve ay şekli verilmek üzere tekrar yuvarlağın kenarından kesilir.Kavala kurabiye hamuru zor şekil verilen bir hamurdur istenilirse el yardımı ile ay şekli verilebilir.Uzun süre tazeliğini koruyan çok lezzetli bir kurabiyedir.160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz bol pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)