19 Mayıs 2013 Pazar

HASAN PAŞA KÖFTESİ




HASAN PAŞA KÖFTESİ


Malzemeler:

400 gr döş dana kıyması
1 adet büyük boy kuru soğan
2 dili ekmek içi
Karabiber
Tuz

Patates püresi için:

4 orta boy haşlanmış patates
1/2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber

Sos için:

2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası

Ek malzeme olarak:

Kaşar peyniri
4 adet sivri biber

Yapılışı:

Köfte malzemeleri bir kaba konulur ve yoğrulur.12 parçaya bölünür ve çanak gibi şekiller verilir.Sos için 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya konulur domates püresi eklenerek sotelenir salça ilave edilir.Bir miktar pişirildikten sona 1 su bardağı su ve tuz konulur ve köfteleri dizdiğimiz fırın kabının alt kısmına dökülür.Sivri biberlerde tepsiye dizilir.190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.Kaşar peyniri dilimleri  köftelerin içine konulacak şekilde kesilir ve fırından alınan köftelerin iç kısımlarına konularak tekrar fırına verilir.Püre için haşlanmış patatesler sıcak iken patates ezeceği ile ezilir ve tereyağı eklenir.Süt ve tuz konulur krema pompasında sıkılacak kıvamda olur katı ise süt eklenir.Köfteler tekrar fırından alınır üst kısımlara patates püresi konulur ve tekrar fırına verilir.20-25 dakika fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.