22 Mayıs 2013 Çarşamba

TUTMAÇ MANTISI




TUTMAÇ MANTISI


Malzemeler:

3 adet hazır yufka
250 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Sos için:

500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Pul biber

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

3 adet yufka üst üste konulur ve 4 cm kalınlığında boydan sıra sıra kesilir.Kıymaya kuru soğan rendelenir tuz ve karabiber ile tatlandırılır karıştırılır.Kestiğimiz şerit şeklindeki yufkalardan bir tanesinin uç kısmına bir çay kasığı kadar kıymalı harçtan konulur ve muska şeklide 5-6 kez sarılarak katlanır ve biraz su ile yapıştırılır.Yani yufkanın en uzun şeridinden 3 adet tutmaç yapılabilir.Bütün şeritler hazırlanınca sıvıyağında kızartılır.Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı ile servis edilir.Afiyet olsun :)