10 Mayıs 2014 Cumartesi

DAMAT PAÇASI



DAMAT PAÇASI


Malzemeler:

1 kg tavuk pirzola eti
3 adet hazır yufka

Sos için malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı

Üstü için:

2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane

Yapılışı:

Tavuk etleri haşlanır soğumaya bırakılır.Yufkalar yağlanmış bir tepsiye küçük parçalara bölünerek konulur ve fırına verilir kızarınca fırından alınır.Haşlanmış tavuk suyundan 1,5 bardak alınır yufkalara dökülür tekrar fırına konulur.Tavuk etleri kemiklerinden ayrılır didilir ve fırından çıkan tavuk suyunu çekmiş yufkaların üstüne dizilir.Sos için tereyağı eritilir un eklenir kavrulur hafif unun rengi dönünce yoğurt eklenir.Ateşte bir miktar pişirilir ve 1 su bardağı tavuk suyundan eklenir.Rendelenmiş sarımsaklarda konulur ve tavuk etlerini dizdiğimiz fırın tepsisinin üstüne hazırlanan sos dökülür tekrar fırına konulur.15-20 dakika arası fırınlanan damat paçası fırından alınır hazırlanan tereyağında kızartılmış pul biber ve nane ile süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)