15 Mayıs 2014 Perşembe

KIYMALI PİDE



KIYMALI PİDE


Malzemeler:

Hamur malzemeleri
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya(silme)
1,5 su bardağı ilik su
Tuz

Etli harç malzemeleri:

300 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
2 orta boy domates
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı kara biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Pidelerin kenarlarına sürmek için:

2 yemek kaşığı yoğur
2 yemek kaşığı su
1 yumurta sarısı
Piştikten sonra sürmek için erimiş tereyağı

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un konulur ortası havuz şeklide açılır kuru maya,toz şeker ve bir miktar ılık sudan eklenir.Kuru maya aktive olunca tuz ve kalan su konulur hamur tutulur.Bir saat mayalanması için beklenir.İç malzemesi için kuru soğan çok ince küp şeklinde doğranır.Baharatlar ve tuz,soğanlara eklenir yemek kaşığı ile soğanlar hafif suyunu çıkarana kadar kadar ezilir.Sırasıyla küçük doğranmış domates ve biberler,sıvı yağ,salça konulur.Karışım yoğurulur gibi karıştırılır.Şayet domatesler susuz ise biraz su ilave edilir.Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünür.Bu arada fırın 250 dereceye getirilir.Fırının içinde bir fırın tepsisi ısınması için bırakılır.Hamurlar elips şeklinde açılır 3 yemek kaşığı hazırlanan kıymalı harçtan orta kısma konulur kenarlara doğru yayılır.(Pidenin uzunluğu yaklaşık 25 cm oluyor.)Hamurun kenar kısımları etli harcın üstüne doğru kapatılır ve iki kenar uç kısımlar sıkıca bastırılır.Pidenin kenarlarına çırpılmış yumurta,yoğurt ve su karışımından sürülür.Kızgın fırın tepsisi fırından çıkarılır hazırlanan pideler tepsiye yerleştirilir fırına verilir.15 dakika fırında kızaran pideler fırından çıkarılır.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)