23 Mayıs 2014 Cuma

SULTAN KEBABI


SULTAN KEBABI


Malzemeler:

2 adet hazır yufka
3 adet patlıcan
3 adet patates
1 küçük kutu bezelye konservesi
1/2 su bardağı domates püresi
300 gr tavuk kuşbaşı eti
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Beşamel sos için:

80 gr tereyağı
3 doku yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt

Üstü için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Patates ve patlıcan küçük küp şeklinde doğranır ve sıvı yağda kızartılır.Kuru soğan küp şeklinde doğranır bir miktar sıvı yağda sotelenir.Tavuk etleri ilave edilir etler tamamen pişene kadar arada karıştırılarak pişirmeye devam edilir.Son olarak domates püresi,tuz ve karabiber eklenir.Kızartılmış sebzeler ve bezelye tavuk etine konularak iç harç hazırlanır.Yufkalar tezgah üzerine serilir ve dört eşit parçaya kesilir.Dörtte bir yufka  komposto kasesinin içine oturtulur.Kenarlarından sarkan fazla yufkalardan bir miktar kopartılıp orta kısma konulur.İç harçtan alınıp yufkanın içine doldurulur.Kenar yufkalar kasenin ortasına doğru iç harcı tamamen kapatacak şekilde kapatılır.Hazırlanan sultan kebabı ters olarak yağlanmış fırın tepsisine oturtulur.Bütün yufkalara aynı işlem yapılır.Beşamel sos için un ve tereyağı unun kokusu gidene kadar kavrulur.Süt yavaş yavaş eklenir devamlı çırpılır.Tuz ile tatlandırılır hazırlanan sultan kebaplarının üstlerine paylaştırılır.200 derecede ısıtılmış fırında beşamel sos hafif kızarana kadar pişirilir.Beşamel sos hafif kızarınca rendelenmiş kaşar peyniri konulur tekrar fırına verilir.Kaşar peyniri de kızarınca servise hazırdır.Afiyet olsun:)