13 Mayıs 2014 Salı

MAŞ FASULYELİ BULGUR PİLAVI



MAŞ FASULYELİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:

1/2 su bardağı maş fasulyesi
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Taze nane
Tuz

Yapılışı:

Akşamdan ıslanan maş fasulyesi haşlanır suyu süzülür.Kuru soğan ince küp şeklinde doğranır tereyağı,sıvıyağ karışımında sotelenir.Domates püresi ilave edilir ve yıkanmış suyu süzülmüş bulgur tencereye eklenir.Haşlanmış maş fasulyesi,tuz ve 2,5 su bardağı su ilave edilir.Orta ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirilir.Kısık ateşte bir süre daha demlenir ve ince kıyılmış taze nane yaprakları eklenir.Afiyet olsun:)