16 Mayıs 2014 Cuma

SANDVİÇ COOKİE (KREMALI KURABİYE)



SANDVİÇ COOKİE (KREMALI KURABİYE)


Malzemeler:

250 gr Becel margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4/3 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1/2 çiğ badem iri kıyılmış
1/2 fındık iri kıyılmış

Krema malzemeleri:

75 gr tereyağı yumuşak
150 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya

Yapılışı:

Margarin ve toz şeker karıştırılır.Sıvı yağ,yumurta,vanilya ayrıca un ve kabartma tozu karışımı eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur oluşturulur.Kıyılmış fındık ve badem eklenir.Pişirme kağıdı yayılmış fırın tepsisine irice ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp dizilir.Hazırlanan kurabiye hamurlarının üstünden hafifçe bastırılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Kreması için yumuşak tereyağı ve pudra şekeri çırpılır.Çırpma esnasında süt ilave edilir.Pudra şekeri eriyene kadar çırpılır.Krema sıkma torbasının ucuna ince yuvarlak duy takılır.Soğumuş kurabiyelerin kenarlarından başlayıp ortasına doğru krema sıkılır ve diğer kurabiye yapıştırılır.Afiyet olsun:)