23 Mayıs 2014 Cuma

YOĞURTLU FELLAH KÖFTE



YOĞURTLU FELLAH KÖFTE



Malzemeler:

2 Su bardağı köftelik bulgur
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Tuz

Sos malzemeleri:

! yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Servis için malzemeler:

Sarımsaklı yoğurt
Kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

İnce bulgur bir kaba konulur iki su bardağı kaynamış su ilave edilir kabın üstü kapatılır.Bulgur yeterince soğuyunca yumurtalar,un ,salça,pul biber,kuru nane ve tuz eklenir yoğurmaya başlanır.Yoğurma esnasında arada soğuk su yardımı ile hamur toparlanır.Yaklaşık on dakika kadar yoğurulan köfte hamurundan yine soğuk su yardımı ile misket büyüklüğünde toplar yapılır.Yapılan küçük toplara işaret parmağı ile orta kısımlarına bastırılarak şekil verilir.Kaynayan tuzlu suda köfteler haşlanır.(Köftelerin piştiğini anlamanın en iyi yöntemi tadına bakmaktır:)Pişen köfteler süzgeç yardımı ile süzülerek servis tabağına alınır.Sıvıyağda salça karışımları kavrulur haşlanmış köfte suyundan bir miktar konularak sos seyreltilir.Sarımsaklı yoğurt,sos ve kıyılmış maydanoz ile servis edilir.Afiyet olsun:)