22 Şubat 2019 Cuma

KIYMALI BULGUR KÖFTESİ



KIYMALI BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler:

250 gr dana kıyması
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bir miktar kuru nane
Tuz

Sos için gerekli malzemeler:

2 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir miktar karabiber
Tuz

Yapılışı:

Kıymanın içine bulgur,rendelenmiş kuru soğan,un,irmik,yumurta,tuz ve baharatlar konulur iyice yoğurulur.Arada eli ıslatarak fındıktan irice köfteler yuvarlanır.Tencereye su konulur kaynayınca tuz eklenir.Köfteler kaynar suya konularak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.Bu arada salçalı sos hazırlanır.Yağ karışımı bir tavada eritilir salçalar eklenir.Kavrulan salça karışımına karabiber ve tuz konulur bir miktar su ile sos seyreltilir.Köfteler servis tabağına süzülerek konulur sos gezdirilir.Sarımsaklı yoğurt ve bol kuru nane ile servis edilir.Afiyet olsun:)