22 Mart 2020 Pazar

ÇİLEKLİ KÖSTEBEK PASTA




ÇİLEKLİ KÖSTEBEK PASTA

Malzemeler:

4 adet yumurta sarısı akında ayrılacak
130 gr toz şeker
70 gr un
50 nişasta
1 poşet kabartma tozu
40 gr kakao
130 gr tereyağı(oda ısında bekletilmiş)
150 ml süt

Yapılışı.

Yumurta akları ve toz şekerin yarısı mikser ile katı bir hal alana kadar çırpılır.Yumurta sarıları eklenerek kısa süre daha çırpılır.Tereyağının içine kalan toz şeker ilave edilir yine mikser ile çırpılır.Bütün kuru malzemeler karıştırılır tereyağına elenerek konulur karıştırılır.Yumurta karışımı azar azar kek hamuruna konularak karıştırılır.24 cm kelepçeli kek kalıbının altına pişirme kağıdı konulur kenarları yağlanır.Kek karışımı eklenerek 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Kek soğuyunca kenarlarından 2 cm kalacak şekilde yuvarlak kesilir orta kısmı bir kaseye kaşık yardımı ile alınır.Yani bir tabak şekli verilir gibi kekin tabanını kesmemeye özen gösterilir.

Kreması için gerekli malzemeler:

350 gr mascarpone peyniri
200 ml krema
1 poşet krem şanti
50 gr toz şeker
Damla çikolata
500 gr çilek

Yapılışı:

Krema krem şanti ile çırpılır katı bir hal alınca yine mikser ile mascarpone peyniri ve toz şeker çırpılır.İki karışım birleştirilir ve damla çikolata eklenir.Kremadan iki yemek kaşığı kekin alt tabanına konularak yayılır ve çilekler dik olarak dizilir.Büyük boy çilekler ortaya daha küçük çilekler kenarlara yerleştirilir yarım küre şekli vermesi daha kolay olur.Kalan krema çileklerin üstüne konularak yarım küre şekli verilerek üst yüzey düzleştirilir.Kekin ortasından alınan kek kırıntıları kremanın üstüne yapıştırılır ve buz dolabında en az dört saat soğutulur.Afiyet olsun:)