23 Mart 2020 Pazartesi

YOĞURTLU MİNİK EKMEKLER









YOĞURTLU MİNİK EKMEKLER

Malzemeler:

550 gr un
1/2 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
200 ml ılık su
200 gr yoğurt
60 ml ay çiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Unun ortası havuz şeklinde açılır yaş maya,toz şeker ve su konulur karıştırılır.Yaş maya aktif hale gelince yoğurt,tuz ve sıvıyağ eklenerek hamur yoğurulur.Hamur çok ele yapışıyorsa bir miktar un eklenir.Üstü kapalı olarak bir saat mayalandırılır.hamur hafif unlu tezgah üzerine alınır ve bir rulo oluşturulur.Eşit olarak on parçaya kesilir.Her parça yuvarlanır ve hamurun uç kısımları sivri olacak şekilde tekrar yuvarlanır.Tepsiye konulan ekmek hamurları 30 dakika mayalandırılır.Fırın 200 derecede ısıtılır mayalanan hamurların orta kısımları yarım milim derinlikte kesilir.Bir çay süzgeci yardımı ile üstlerine un serpilir ve yarım saat pişirilir.Afiyet olsun:)