7 Mart 2020 Cumartesi

İSLİ MANGAL LEZZETİNDE TAVUK BAGET



 İSLİ MANGAL LEZZETİNDE TAVUK BAGET

Malzemeler:

600 gr tavuk baget
2 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Tuz
1 küçük parça mangal kömürü(briket kömür değil)
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle tavuk bagetler marine edilir.Tavuk baget yerine tavuğun her hangi bir parçasıda kullanılabilinir.Yoğurdun içine sarımsak rendesi,toz kırmızı biber,limon suyu,hardal,tuz ve ay çiçek yağı konularak karıştırılır.Tavuk bagetler eklenerek karıştırılır en az sekiz saat yada bir gece buz dolabında bekletilir.Tavaya ay çiçek yağı ve tereyağı konulur yağ kızınca tavuk etleri eklenerek arkalı önlü nar gibi kızartılır.Mangal kömürü ocakta yakılır kor haline gelince ısıya dayanıklı küçük bir kap içinde tavukların piştiği tavanın ortasına konulur.Mangal kömürünün üstüne bir iki damla sıvı yağ damlatılarak tavanın kapağı kapatılır.On dakika bu şekilde bekletilir ve isli tavuk servise hazırdır.Afiyet olsun:)