22 Mart 2020 Pazar

PORTAKALLI KUPTA CHEESECAKE



PORTAKALLI KUPTA CHEESECAKE

Malzemeler:

250 gr labne peyniri
200 ml krema
1 poşet krem şanti
1 adet portakal
1 paket eti kakaolu bisküvi

Yapılışı.

Portakal sıcak su ile yıkanır kurulanır ve kabuğu ince bir rende ile rendelenir.Portakalın suyu sıkılır.Krema,krem şanti ile çırpılır katı bir hal alınca ayrı bir kapta labne peyniri ve portakal kabuğu çırpılır.İki karışım birleştirilir ve yarım portakalın suyu eklenerek krema hazırlanmış olur.(Şeker oranı yeterli değil ise 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri eklenir)Kalan portakal suyu bir kaseye konulur kakaolu bisküvi batırılır ve kupların altına yerleştirilir.benim kaselerim büyük olduğu için kakaolu biküviler resimde görünmemiş.Kremadan bir miktar konularak tekrar portakal suyuna batırılmış bisküvi kremanın üstüne yerleştirilir.En üst kata krema konularak buz dolabında soğutulur.Servis edilirken çikolata rendesi yada damla çikolata ile süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)