7 Mart 2020 Cumartesi

VİŞNELİ KIRMIZI KAPLAMALI PASTA







VİŞNELİ KIRMIZI KAPLAMALI PASTA

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 poşet kabartma tozu
220 gr tereyağı yada margarin(oda ısında olmalı)
150 gr toz şeker
1 poşet vanilya
15 gr kakao
6 yemek kaşığı süt
Vişne konservesi

Kremalı kat için gerekli malzemeler:

200 ml krema
1 poşet krem şanti 200 gr labne peyniri

Kırmızı kat için gerekli malzemeler:

300 ml vişne konservesi suyu
2 tepeleme mısır nişastası

Yapılışı:

Öncelikle vişne konservesi bulmak zor olduğu için ben donmuş 500 gr vişne içine bir su bardağı toz şeker,bir buçuk bardak su ekleyerek komposto hazırladım.Tereyağı,toz şeker ve vanilya mikser ile çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenir.Kabartma tozu ve un elenerek konulur çırpmaya devam edilir.Yaklaşık 27x27 cm ebatlarında tepsi yada kalıba kek karışımının yarısında biraz fazlası konulur.Kakao ve süt karıştırılır,kalan kek hamuruna eklenerek çırpılır.Kakaolu kek hamuru da diğer hamurun üzerine yayılır.Vişne taneleri kek hamurunun üstüne dağıtılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Krema ve krem şanti çırpılır katılaşınca labne peyniri eklenir.Bu krema tamamen soğuyan kekin üstüne konulur düzleştirilir.Pasta buz dolabında soğurken kırmızı sos hazırlanır.Vişne suyunun içine mısır nişastası konularak karıştırılır kaynayana kadar pişirilir.Arada sos karıştırılır kabuk tutmadan soğuması sağlanır.Buz dolabında çıkartılan pastanın üstüne soğumuş sos konulur.Kalıp el ile çevire çevire sosun pasta üstünde yayılması sağlanır.Buz dolabında bir gece soğutulur ve servis edilir.Afiyet olsun:)