5 Kasım 2020 Perşembe

BAMYA ÇORBASI KONYA YÖRESİNDEN LEZZET


 BAMYA ÇORBASI KONYA YÖRESİNDEN LEZZET


Malzemeler:

1 kase çok minik boy bamya 80-90 gr 

250 gr kuzu yada dana eti

1 adet kuru soğan

1,5 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı limon tozu

Tereyağı,ay çiçek yağı

Tuz

Yapılışı:

Ben yazın kuruttuğum bamyaların en miniklerini seçtim ve kısa süre haşladım.Et,kuzu yada dana eti çok küçük hatta bamyaların büyüklüğünde doğranır.Kuzu eti tercih edilmezse çabuk pişen dana eti kullanılır.Tencereye bir miktar ay çiçek yağı konularak kızdırılır.Etler ilave edilerek mühürlenir suyunu çekene kadar pişirilir.Yemeklik doğranmış kuru soğan konulur sotelenir ve salçalar eklenir.Sıcak su eklenir kaynayınca haşlanmış bamyalar, limon tozu ve tuz eklenir.Etler pişene kadar kaynatılır.Çorbaya servis sırasında kızdırılmış tereyağlı kırmızı toz biber yakılır,üstüne gezdirilir.Afiyet olsun:)