29 Nisan 2021 Perşembe

HAVUÇLU CHEESCAKE

 





  HAVUÇLU CHEESCAKE

Malzemeler:

Havuçlu harcı için gerekli malzemeler:

180 gr un

220 gr toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 adet yumurta

180 ml ay çiçek yağı

2 adet havuç rendesi 130 gr

50 gr fındık rondodan çekilmiş


Peynirli harcı için gerekli malzemeler:

450 gr süzme yoğurt

170 gr toz şeker

120 gr beyaz sürülebilir krem peynir

80 gr un

2 adet yumurta

1 poşet vanilya

Üst kaplaması için gerekli malzemeler:

200 ml krema 

1 poşet krem şanti

Havuç badem ezmesi şekerlemeler

Yapılışı:

Havuçlar rendenin ince tarafı ile rendelenir.Un,tarçın,kabartma tozu ve fındık bir kapta birleştirilir ve karıştırılır.Yumurtalar ve toz şeker mikser ile 4-5 dakika çırpılır.yumurtaların içine rendelenmiş havuç ve sıvı yağ eklenir.Un karışımıda eklenerek karıştırılır kenarda bekletilir.Süzme yoğurdun içine krem peynir ve yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.Toz şeker,vanilya ve un eklenerek pürüzsüz bir kıvam oluşturulur.26 cm çapında kek kalıbının altına ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanır.havuçlu kek karışımının 1/3 kalıba dökülür.Peynirli karışımından beş yemek kaşığı kalıbın ortasına konulur.Kalan havuçlu karışım kalıba konulur ve peynirli karışımının kalanı kalıbın en üstüne konularak düzleştirilir.Fırın 170 decede ısıtılır ve havuçlu cheesecake 60 dakika pişirilir.Kek bir gece buz dolabında soğutulur.Kalıptan ve pişirme kağıdından ayrılan cheesecake krema ile çırpılmış krem şanti karışımıyla kaplanır.Kenarlarına iri kıyılmış ceviz yapıştırılır.Üstü süslenir ben badem ezmesinden havuçlar yaptım ve servise  hazırdır.Afiyet olsun:)