29 Nisan 2021 Perşembe

MUZLU KURABİYE





MUZLU KURABİYE


Malzemeler:

100 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş

100 gr yoğurt (yoğurdun katı kısmından)

20 gr pudra şekeri

180-190 gr un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Muzlu harcı için gerekli malzemeler.

3 adet büyük boy muz

1 yemek kaşığı tereyağı 20 gr

30 gr toz şeker

Yapılışı:

Tereyağı,yoğurt ve pudra şekeri karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur,buz dolabında yarım saat soğutulur.Muzlar küp şeklinde doğranır,tereyağı eritilir muz ve toz şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.Hamur 8 eşit parçaya bölünür her bir hamur unlu tezgah üzerinde oval bir şekilde açılır.Muzlu harçtan ortasına ve kenarlarına doğru konularak uç kısımları sıkıca kapatılarak muz formu verilerek tepsiye dizilir.Bütün muzlar hazırlanınca 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılır kurabiyeler hafif soğuyunca pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)