18 Nisan 2021 Pazar

ZERDE TARİFİ


ZERDE TARİFİ

Malzemeler:

1/4 su bardağı pirinç yani bir bardaktan 1 parmak eksik

8 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1 dolu çay kaşığı zerde çal

1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü

1 dolu yemek kaşığı çam fıstığı

1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

Bardak ölçüm 200 ml

Yapılışı:

8 su bardağı su tencereye konulur ve kaynayınca yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir.Kısa süre sonra kuş üzümü ilave edilir.Pirinçler pişince toz şeker konulur.Zerde çal eklenir,zerdemiz hafif suyunu çekince çam fıstığı ve biraz su ile açtığımız nişasta ilave edilir.Bir iki taşım kaynayınca ateşin altı kapatılır ve zerde kuplara paylaştırılır.Arzuya göre bir yemek kaşığı gül suyu eklenir,ben eklemedim .Soğuyunca kuplara yada kaselere paylaştırılır.Soğuyunca üstleri süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)