29 Nisan 2021 Perşembe

HÜNKAR ÇORBASI (ARDAHAN YÖRESİNE AİT)




HÜNKAR ÇORBASI (ARDAHAN YÖRESİNE AİT)


Malzemeler:

2 adet haşlanmış tavuk budu

2 su bardağı süt

4 bardak tavuk suyu

1 küçük orta boy kuru soğan

3 yemek kaşığı un (tepeleme)

1 çay kaşığı zerde çal

Tereyağı, sıvıyağ

Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:

Öncelikle haşlanmış tavuk butları didiklenir.Kuru soğan çok ince küp şeklinde doğranır.Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenir,kuru soğan sotelenir.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı tereyağının içinde un kavrulmaya başlanır ve pembe renk alınca soğanlara eklenir.Didiklenen tavuk etleri de tencereye eklenir ve kısa süre sonra süt konulur.Devamlı karıştırılır ve tavuk suyu ilave edilir.Karabiber,zerde çal konularak çorba koyulaşana kadar pişirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır pul biber ve nane konulur.Çorbanın üstüne hazırlanan sos dökülür,servis edilir.Afiyet olsun:)