24 Kasım 2021 Çarşamba

KOZALAK KURABİYE





KOZALAK KURABİYE


Malzemeler:

100 gr tereyağı yada margarin %82 yağ içeren(oda ısında bekletilmiş)

90 gr pudra şekeri

50 gr ay çiçek yağı

1 adet yumurta

25 gr kakao

300 gr un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir fiske tuz

Malzemeler:

Tereyağının içine pudra şekeri konularak karıştırılır.Yumurta,sıvı yağ,bir fiske tuz,kakao konularak karıştırmaya devam edilir.Un ve kabartma tozu eklenerek kurabiye hamuru hazırlanır.Hamur buz dolabında yarım saat soğutulur.15 parçaya bölünür,her bir parça hamur yuvarlanır damla şekli verili.keskin bir bıçak ile yanlamasına hafif kesikler verilir ve tam tersinden aynı ölçüde tekrar kesikler atılarak tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Soğuyunca pudra şekiri ile süslenir.afiyet olsun:)