17 Kasım 2021 Çarşamba

TATLI KURU PASTA

 



  TATLI KURU PASTA

Malzemeler:

250 gr tereyağı yada margarin yağ oranı % 82 (oda ısında beklemiş)

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı nişasta

2 yumurta akı

3 su bardağı un

Bardak ölçüsü 200 ml

Aralarına sürmek için herhangi bir meyve marmelatı

Süslemek için bitter çikolata,beyaz çikolata,hindistan cevizi,fındık,antep fıstığı tozu

Yapılışı:

Tereyağı ezilerek karıştırılır.Pudra şekeri eklenerek karıştırmaya devam edilir.Yumurta akları,nişasta konularak karıştırılır.Un eklenerek kesinlikle yoğurulmaz karıştırılarak yumuşak bir hamur oluşturulur.hamur yıldız duy konulmuş krema sıkma torbasına konulur.pişirme kağıdına aynı boyda kurabiyeler sıkılır.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Kurabiyeler soğuyunca birinin içine marmelat sürülerek diğer kurabiye ile yapıştırılır.Bitter çikolata ve beyaz çikolata benmari usulü eritilir kurabiyelerin uç kısımları batırılır.Arzuya göre hindistan cevizine.fındık yada antep fıstığı tozuna batırılır.Afiyet olsun:)