1 Kasım 2021 Pazartesi

VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA











VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA


Malzemeler:


Pandispanyası için gerekli malzemeler:

6 adet yumurta sarıları aklarından ayrılmış

150 gr toz şeker

90 gr un

30 gr kakao

Yapılışı:

Yumurta aklarına bir fiske tuz eklenerek bir dakika mikser ile çırpılmaya başlanır.Toz şeker aralıklarla eklenerek parlak katı bir hal alana kadar çırpılır.Yumurta sarıları teker teker eklenerek krem renk alana kar çırpılır.Un ve kakao bir kapta birleştirilir ve azar azar elenerek yumurtalara eklenir.24 cm kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı konulur,180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Soğuyan pandispanya 3 eşit dilime kesilir.

Vişneli kompostonun yapılışı:

200 gr dondurulmuş vişne

150 gr toz şeker

100 ml su

Yapılışı:

Vişnelerin içine toz şeker ve su konularak kaynatılır.Vişneler pişip suyunu bir miktar çekince ocaktan alınır,süzülür.Vişne suyunu pandispanyayı ıslamak için kullanılacaktır.

Kremanın yapılışı:

500 gr ekşi krema

Ekşi kremanın hazırlanması için bir gün önceden 500 ml krema kavanoza konulur. 2,5 yemek kaşığı kefir konularak karıştırılır.Kavanozun üstü havlu kağıt örtülür 24 saat oda ısında mayalandırılır.

250 gr bitter çikolata

Çikolata benmari usulü eritilir.Çikolata ılınınca iki kaşık ekşi krema eklenerek karıştırılır.Azar azar ekşi krema eklenerek krema hazırlanır.

Pastanın tamamlanması:

Servis tabağına bir dilim pandispanya konulur ve bolca vişne suyu ile ıslanır.Krema,bir krema sıkma poşetine konularak pandispanyanın ortasından başlayıp kenarlara kadar sıkılır,düzleştirilir ve vişneler dizilir.İkinci dilim pandispanyaya aynı işlem yapılır.son dilim sade vişne suyu ile ıslanır.Pastanın kenarlarına pişirme kağıdı konulur pasta kelepçesi konulur en az 4 saat buz dolabında soğutulur.Buz dolabından çıkartılan pastanın kenarları ve üst kısmı krema ile kaplanır.

Üstü ve kenarları için çikolatanın hazırlanması:

70 gr bitter çikolata

1 yemek kaşığı tereyağı

50 ml süt

Yapılışı:

Sütün içine tereyağı konularak kaynatılır.Kıyılmış çikolata eklenerek karıştırılır,ılıtılır.Krema sıkma poşetine konulara kenarlara ve orta kısma sıkılır.Patanın üst kısmı arzuya göre süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)