20 Kasım 2021 Cumartesi

KREPLİ TAVUK GÖĞSÜ

  






KREPLİ TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yada rende sarımsak

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

Tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 küçük kapya biber

1 adet yeşil biber

1 adet sarı kaliforniya biberi

2 yemek kaşığı soya sosu

1 küçük boy kuru soğan


Krep için gerekli malzemeler:

200 ml bardak ile süt

200 ml bardak ile un

1 adet yumurta

Tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri 3 yada 4 eşit parçaya uzunlamasına kesilir.Ortasından tahta çöp şiş geçirilir ve marine için bütün malzemeler karıştırılarak tavuklara sürülür.Yarım saat buz dolabında bekletilir.Biberler ince uzun doğranır.Kuru soğan ay şeklide doğranır.Yumurta,un süt ve tuz el blenderında geçirilerek pürüzsüz bir kıvam aldırılır.500 ml pet şişeye konulur şişenin kapağına üç delik açılır.Tavaya bir miktar sıvı yağ konularak marine edilmiş tavuklar orta ateşte çevirerek pişirilir.tava temizlenir bir miktar sıvı yağda soğan ve biberler sotelenir.Son olarak soya sosu eklenerek tabağa alınır.tava tekrar temizlenir hafif yağlanır ve şişedeki krep hamuru uzunlamasına enlemesine dökülerek arkalı önlü pişirilir.Kreplerin içine tavuk göğüsü yerleştirilir ve sote edilmiş biberler konularak rulo yapılır.Afiyet olsun:)